Опозиција разговарала са специјалним тужиоцем о изборима

ГС
Foto: Анадолија

БАЊАЛУКА -Предсједник Листе за правду и ред Небојша Вукановић, , замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак разговарали су у Бањалуци са специјалним тужиоцем Републичког јавног тужилаштва Републике Миодрагом Бајићем, због, како су навели, „изборних малверзација и превара на Општим изборима у БиХ, који су одржани 2. октобра“.

Након састанка, поручили су да очекују да правосудни органи утврде одговорност свих лица која су учествовали у изборном процесу, што је, био један од два захтјева након јучерашњег другог протестног окупљања, које су ове странке организовале у Бањалуци, јавиле су „Независне“.

-Прво смо ишли и у састанак у Министарство унутрашњих послова (МУП)Републике Српске, гдје смо разговарали са замјеником Драгана Лукача. Указали смо на двоструке аршине припадника МУП-а према грађанима који су протестовали. Такође, указали смо и на привођење Сањина Ћетојевића, посматрача из Лакташа који је указивао на преваре, а нису приведени они који су прекидали изборни процес. Исто смо поновили и Бајићу. Указали смо да су огромне изборне преваре јер је Јелена Тривић, кандидат ПДП-а за предсједника РС, на неким мјестима у Невесињу и Градишци имала нула гласова- поручио је Вукановић.

Црнадак је рекао да је ово само почетак, и да неће стати да указују на бројна кривична дјела током изборног процеса.

-Речено нам да ћемо током идуће седмице разговарати са министром Лукачем. Наша је намјера да се ово доведе до краја. Све што смо предали ЦИК-у предаћемо и Специјалном тужилаштву-рекао је Црнадак.

Радовић је рекао да су прекршена четири члана Изборног закона, од утицаја на изборни процес до уништавања изборног материјала.

-Очекујемо да реагује и Окружно јавно тужилаштво, али и Тужилаштво БиХ и ићи ћемо према њима, јер су они одговорни за изборни процес. Тражимо да се отворе вреће, да се провјери све - рекао је Радовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана