Опозиција неће присуствовати посебној сједници НСРС

Срна
Опозиција неће присуствовати посебној сједници НСРС

БАЊАЛУКА - Посланици ПДП-а и СДС-а неће присуствовати посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој ће бити разматран Приједлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о проглашењу одлуке о давању агремана амбасадору Њемачке у БиХ веома штетном по виталне интересе Српске, одлучено је данас на састанку ове двије странке.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић је рекао на конференцији за новинаре да сматра да ће ова сједница нанијети "не само политичку, већ и економску штету Републици Српској".

Посланик ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је погрешна политика прекидати дипломатске односе са земљама јер сматра да се овим "прави проблем домаћим фирмама које извозе у Њемачку, али и нашим људима који живе тамо".

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је рекао да су три највећа спољнотрговинска партнера Српској Њемачка, Италија и Србија.

Он је рекао да се не слажу са резолуцијом коју је усвојио Бундестаг, али да се против тога мора борити дипломатским путем.

Они су најавили да ће присуствовати другој посебној сједници данас на којој ће бити разматран и Приједлог закона о изменама и допунама Закона о легализацији бесправно изграђених објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана