Опозиција из Српске предала Тужилаштву БиХ пријаву против више од 100 људи

ГС
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО – Представници опозиције из Српске - Јелена Тривић, Бранислав Бореновић, Мирко Шаровић и Небојша Вукановић предали су данас Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против више од 100 особа због изборних крађа.

Бореновић, који је предсједник ПДП-а, казао је да је уз кривичну пријаву „приложено и више стотина писаних доказа, аргументација, које дају основе сумње да је дошло до изборних крађа на протеклим општим изборима 2. октобра, али и до организованог криминала“.

-На бази овога што смо предали Тужилаштву БиХ, очекујемо да хитно реагују, да испитају све наводе које смо приложили. Један дио је достављен и правосуђу Српске, а који се тиче повреда слободе, злоупотреба положаја, повреда тајности, изборних превара - казао је Бореновић, преносе медији у БиХ.

Кривичном пријавом је, каже Бореновић, обухваћено неколико стотина лица, а први на листи су лидер СНСД-а Милорад Додик, Обрен Петровић и многи други кадрови те странке.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић казао је да су кривичну пријаву потписали Бореновић, Вукановић који је предсједник листе За правду и ред и он. Тврди да се ради о „крађи до сада незабиљежених размјера“, те да је сада на реду Тужилаштво БиХ да дјелује.

Вукановић је тражио да се састане са в.д. главног тужитоца Тужилаштва БиХ Миланком Кајганићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана