Опадају водостаји већих ријека осим Саве

Срна
Опадају водостаји већих ријека осим Саве

БИЈЕЛЈИНА - На свим водомјерним станицама у Републици Српској забиљежено је опадање водостаја већих ријека, осим на ријеци Сави гдје се биљежи пораст водостаја и достизање кота редовне одбране од поплава на подручју Дубичке равни и у Семберији, саопштено је из Јавне установе “Воде Српске”.

Током ноћи укинута је мјера ванредне одбране од поплава на подручју Семберије пошто је водостај Дрине на мјерној станици Радаљ у Србији опао испод коте редовне одбране од поплава, на 415 центиметара у 21.00 часова синоћ.

На снази су мјере редовне одбране од поплава за подручје Дубичке равни које су проглашене јуче поподне при водостају Саве од 800 центиметара на водомјерној станици Јасеновац у Хрватској, са тенденцијом даљег раста.

На снази су и мјере редовне одбране од поплава за поплавно подручје Семберије, сектори један, два и три, које су проглашене синоћ при водостају Саве од 652 центиметра на водомјерној станици Рача, са тенденцијом даљег раста.

Стање водостаја јутрос у 9.00 на Дрина на водомјерној станици Радаљ је 430 центиметара, на Устави Јања у 7.00 часова 510 центиметара и у опадању, на ријеци Сави у Рачи у 7.00 часова 681 центиметар и у порасту је.

Водостај Саве код Јасеновца у 6.00 часова био је 818 центиметара и у порасту је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана