Окука: Сви Срби на свијету су спремни да бране и одбране предсједника Српске

СРНА
Окука: Сви Срби на свијету су спремни да бране и одбране предсједника Српске

БАЊАЛУКА - Савјетник предсједника Републике Српске Бранислав Окука изјавио је да му санкције Министарства финансија САД не значе ништа, а да му посебно значи то што је у образложењу наведено да је спреман да спријечи хапшење предсједника Републике Милорада Додика.

"Американци морају знати да су сви Срби на кугли земаљској, па и они који живе у Америци спремни да бране и одбране Додика као легално изабраног предсједника Републике Српске који је обиљежио једну епоху нашег битисања, а намијењено нам је да нас нема и да нестанемо", рекао је Окука за АТВ.

Он је поручио да ће Срби остати своји на своме, а да се таквим санкцијама ништа не постиже.

Окука је рекао да су ријечи САД и демократија неспојиве и да су Американци читавом свијету одузели право на слободно путовање, на слободан живот и друге ствари које су примјерене слободном демократском друштву.

Он је додао да је Република Српска 9. јануара 1992. године настала као легитимни израз демократски изабраних представника српског народа.

Канцеларија америчког Министарства финансија за контролу стране имовине саопштила је јуче да је увела санције генералном секретару и савјетнику предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Сребренки Голић јер су организовањем и обиљежавањем Дана Републике Српске - 9. јануара "подривали мир и стабилност у БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана