Околић: Напади на институцију предсједника још већи мотив за одбрану Српске

Срна
Околић: Напади на институцију предсједника још већи мотив за одбрану Српске

САРАЈЕВО - Некадашњи замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић изјавио је да је Тужилаштво БиХ подизањем оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске направило преседан свих преседана, очито под притиском.

Околић је рекао да сви ови напади на институције Републике Српске, а посебно на институцију предсједника Републике, дају Додику још веће право, обавезу и мотив да се и даље бори за Српску у оквиру дејтонске БиХ.

Он је истако да Додик у томе има подршку свих из Републике Српске, али многих земаља.

Те земље, како је навео Околић, дају подршку, не због “чула-казала, као што то раде многе земље Запада”, већ због тога што су добро упознате о ситуацији у БиХ и намјери Републике Српске да се искључиво политички средствима бори за своје очување, на шта јој даје право Дејтонски споразум.

Он је наводи да то очито није интерес одређених влада и институција западних земаља, а да нажалост то прихватају и одређене политичке структуре из Федерације БиХ и тако дозвољавају да сви из оба ентитета и Брчко дистрикта буду колетерална штета колективног Запада.

“Да је памети, прихватили би позиве из Републике Српске да се о свему разговара и договара, а не да се дижу тензије и дају ратнохушкачке изјаве, рекао је Околић.

Тужилаштво БиХ подигло је јуче оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана