Околић: Лаж је да је БиХ једном ногом у НАТО-у

Срна
Околић: Лаж је да је БиХ једном ногом у НАТО-у

САРАЈЕВО - Лаж је да је БиХ једном ногом у НАТО-у како то тврди министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић, изјавио је замјеник министра одбране Мирко Околић, те поручио да не долази у обзир ни наоружавање припадника Оружаних снага БиХ.

"Улазак БиХ у НАТО је немогућ без јединственог става у БиХ и о томе треба да се изјасни и политика из Републике Српске, Предсједништво БиХ и друге институције", истакао је Околић.

Околић је рекао да је јасан став Поџића, бошњачке политике и још неких који су мишљења да је неопходно да БиХ што прије уђе у алијансу, али да је реалност сасвим другачија.

"Нигдје не постоје изјаве да је НАТО рекао нешто слично овоме што они тврде, а тврде да је БиХ једном ногом у НАТО-у, да жели по сваку цијену БиХ да прими, него су се увијек дипломатски ограђивали и тврдили да ће о питању уласка БиХ у НАТО одлучивати надлежни органи БиХ", подсјетио је Околић.

Он је додао да то питање није актуелно у Алијанси као код појединих званичника и странака у БиХ, као и да за сада нема никаквих назнака да је БиХ близу уласка у НАТО.

Коментаришући данашњи састанак Поџића са представницима НАТО Директората за изградњу одбрамбених капацитета, односно војно-безбједносних институција и питање од кога се то БиХ брани, Околић је рекао да не види такве претензије и да са тог аспекта БиХ уопште није угрожена.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана