Околић: Испитаћемо како је дата захвалница удружењу "7. муслиманске витешке ослободилачке бригаде"

Срна
Околић: Испитаћемо како је дата захвалница удружењу "7. муслиманске витешке ослободилачке бригаде"

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић рекао је Срни да ће бити испитан случај захвалнице удружењу "7. муслиманске витешке ослободилачке бригаде" Зеница, коју је 24. новембра додијелио командант мајор Енис Херић у име Оружаних снага БиХ.

-Затражили смо писани извјештај о томе. Уколико се утврди да је то учинио мимо комплетне процедуре, предузећемо одговарајуће мјере - рекао је Околић.

Он је истакао да досадашњи усмени извјештаји указују да није имао право на то.

-Ми ћемо то наравно све испитати и обавијестити јавност о овом предмету, у коме се ради о врло осјетљивом удружењу које се појављује у овој захвалници - рекао је Околић.

Командант мајор Енис Херић додијелио је 24. новембра захвалницу удружењу "7. муслиманске витешке ослободилачке бригаде" Зеница у име 5. пјешадијске бригаде Првог пјешадијског батаљона Оружаних снага БиХ.

У образложењу овог документа пише да је захвалница додијељена удружењу за свесрдну и несебичну подршку коју је пружило Оружаним снагама БиХ.

-Вашим ангажовањем и несебичним залагањем допринијели сте ефикасном функционисању живота и рада у касарни `Седме муслиманске бригаде “Зеница" - наводи се у документу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана