Огласио се ЕУФОР поводом протеста подршке: Нисмо примили никакве захтјеве власти везано за додатно распоређивање снага

Срна
Огласио се ЕУФОР поводом протеста подршке: Нисмо примили никакве захтјеве власти везано за додатно распоређивање снага

САРАЈЕВО - ЕУФОР је истакао да није распоредио додатно особље због протеста који ће данас бити одржани на линији разграничења Српске и ФБиХ ради давања подршке институцијама Републике Српске.

"ЕУФОР није примио никакве захтјеве од власти БиХ у вези с овим питањем и није распоредио додатно особље. Према упозорењу за медије од 30. августа, свако привремено повећање особља ЕУФОР-а је резултат годишње и рутинске вјежбе ЕУФОР-а "Брзи одговор 23"", истакли су из ЕУФОР-а на "Иксу".

Предсједник Одбора Ђорђе Радановић изјавио је јуче Срни да Срби, упркос забрани, неће одустати од мирног окупљања у знак подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Републике Српске" Милошу Лукићу против којих је подигнута оптужница, те позвао Србе да данас у 18.00 часова дођу на линије разграничења са ФБиХ у својим општинама и градовима и обуставе саобраћај на 30 минута.

Након што је Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита, Радановић је 24. августа поднио захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра испред зграде Тужилаштва БиХ у Сарајеву због ове политичке оптужнице.

Из МУП-а Сарајевског кантона саопштено је да је полиција забранила протест испред Суда и Тужилаштва БиХ "због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана