Огласила се Амбасада Србије у БиХ поводом изјава Хелеза

Tанјуг
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО - Амбасада Републике Србије у Босни и Херцеговини изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве министра одбране БиХ Зукана Хелеза, као и бројних других његових ранијих изјава.

Такво ширење неистина је неприхватљиво, доприноси порасту тензија и позивају на директно кршење Дејтонског мировног споразума, наводи се у саопштењу.

Хелез је гостујући на једној телевизији изњео оптужбе на рачун предсједника Србије Александра Вучића, а критиковао је и Дејтонски споразум.

„Упућивање флагрантних претњи ратом и протеривањем српског народа из Босне и Херцеговине, као и континуирано пласирање неистина о председнику Републике Србије Александру Вучићу, представља кулминацију кршења Дејтонског мировног споразума и, на жалост, отворену претњу миру“, саопштила је Амбасада, пренио је Танјуг.

„Република Србија, као једна од потписница и гарант Дејтонског мировног споразума, остаје у потпуности посвећена очувању мира и стабилности у БиХ, поштовању Устава ове земље и заштити права сва три конститутивна народа који, у складу са највишим правним актом Босне и Херцеговине, живе у два ентитета, од којих један носи име Република Српска, свидело се то некоме или не,“ закључује се у саопштењу Амбасаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана