ОЕБС осудио Хелезову изјаву о подјели Српске

Срна
ОЕБС осудио Хелезову изјаву о подјели Српске

САРАЈЕВО - Мисија ОЕБС-а у БиХ осудила је све изјаве које стварају подјеле и изазивају страх међу становништвом БиХ, па и изјаве министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о подјели Републике Српске и брисању њеног имена.

"Изабрани званичници, као што је и министар Хелез, имају дужност да ојачају кохезију и подрже заједнице и појединце, умјесто да се баве активностима које нарушавају безбједност и добробит", истакли су у ОЕБС-у у одговору Срни о Хелезовим пријетњама српском народу и Републици Српској.

Хелез је раније говорио о подјели Српске на два кантона, о брисању њеног имена, те поручио да ће Срби "извући дебљи крај" и да би за Србе била "предност" ако би се сами иселили из Српске и БиХ.

Он је најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Хелез је запријетио да ће Срби "извући дебљи крај" ако се не повинују његовом плану о подјели и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији "Олуја".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана