Одузета скијашка опрема због незаконите продаје путем интернета

Срна
Foto: УИО

БАЊАЛУКА- На подручју Регионаолног центра Сарајево Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ привремено је одузета скијашка опрема вриједности 75.000 КМ током акције усмјерене на нелегално прометовање роба путем интернет портала.

Из УИО БиХ наводе да је на основу информације добијене путем отворене линије "Стоп шверцу", те након спроведених оперативно-тактичких припрема, извршена контрола нелегалног прометовања скијашке опреме код једног физичког лица.

Том приликом је утврђено да лице врши нелегално прометовање роба страног поријекла за коју није посједовало документацију о поријеклу, нити је било регистровано код надлежних органа за обављање привредне дјелатности.

На основу наредбе Суда БиХ и инструкција и упутстава дежурног тужиоца БиХ, извршен је претрес просторија које користи наведено лице, приликом чега је пронађена велика количина скијашке опреме, скија, панцерица, штапова, везова и кацига за коју није посједовало документацију о поријеклу.

У саопштењу се наводи да вриједност привремено одузете робе износи око 75.000 КМ.

Против овог лица у наредном периоду биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Из УИО наводе да ће током ове године активности Управе бити усмјерене на откривање нелегалне продаје разних роба путем интернета, с обзиром на чињеницу да овакав начин незаконитог прометовања роба постаје све присутнији и у БиХ.

Из УИО су позивали све грађане да, уколико имају било какву информацију о утаји индиректних пореза, то дојаве на отворену линију 080 02 06 07.

Све пријаве су, како наводе из УИО, потпуно анонимне и бесплатне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана