Одржан протестни скуп испред зграде РТРС-а

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Представници опозиције одржали су вечерас протестни скуп испред зграде РТРС-а у Бањалуци.

Они су поручили да ће наставити са демократским и правним видовима борбе за доказивање, како тврде, изборних неправилности, те изразили незадовољство уређивачком политиком овог јавног сервиса.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић тврди да је Јелена Тривић побиједила у трци за предсједника Републике Српске.

“Играће се дуго ова утакмица док не побиједимо. Јако је важно да будемо истрајни и да имамо подршку народа”, поручио је Бореновић.

Замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић рекао је да је Тривићева покрадена, а Тривићева је навела да јој је отета побједа и да ће у том доказивању ићи до краја, рекавши да “има и других институција”.

Лидер покрета За правду и ред Небојша Вукановић изнио је захтјеве да директор и уредништво РТРС-а поднесу оставке и да ова медијска кућа почне објективно извјештавати, те да се правосудне институције изјасне о кривичним пријавама поднесеним због, како тврде, изборне манипулације.

Централна изборна комисија БиХ потврдила је данас резултате општих избора за све нивое. Чланови ЦИК-а једногласно су гласали за ову одлуку. Према потврђеним резултатима, предсједник Републике Српске је Милорад Додик, а српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана