Одобрена средства за састанак групе конституенце у септембру

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Савјет министара данас је на ванредној телефонској сједници, на приједлог предсједавајућег Зорана Тегелтије, донио Одлуку о одобравању средстава из текуће резерве Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за ову годину за финансирање састанка Групе конституенце.

Одлуком је одобрено 300.000 КМ Генералном секретаријату Савјета министара за финансирање трошкова одржавања састанка Групе конституенце земаља у оквиру Свјетске банке и Међународног монетарног фонда /ММФ/ 15. и 16. септембра у БиХ, саопштено је из Савјета министара.

БиХ се налази у холандско-белгијској конституенци која броји укупно 15 земаља, а осим БиХ, овогодишњег домаћина састанка, чланице ове конституенце су Јерменија, Белгија, Бугарска, Црна Гора, Грузија, Холандија, Хрватска, Израел, Кипар, Луксембург, Молдавија, Сјеверна Македонија, Румунија и Украјина.

Из Савјета министара подсјећају да је састанак у БиХ требало да буде одржан 2020. године, али је пролонгиран због пандемије вируса корона.

Састанак на којем се, уз делегацију БиХ, очекује учешће још 14 делегација које предводе министри финансија/гувернери земаља чланица у Свјетској банци и ММФ-у, уз учешће гувернера централних банака, биће прилика за разговоре о финансијским и економским питањима чланица ове конституенце у свјетлу политика и програма ММФ-а и Свјетске банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана