Одлучено шта ће бити са статусом Себије Изетбеговић на Медицинском факултету

ГС
Одлучено шта ће бити са статусом Себије Изетбеговић на Медицинском факултету

САРАЈЕВО - Себија Изетбеговић, директорка КЦУС-а којој је прије два мјесеца одузето звање магистра и доктора, а након тога и титула редовне професорке, званично више није запослена на Медицинском факултету у Сарајеву, сазнаје портал “Аваза”.

Додају да је отказ постао правоснажан и она више није наставница на овој здравственој установи.

"Аваз" сазнаје да Управни одбор УНСА, који је недавно одржао сједницу, није уважио жалбу Себијиних адвоката на уручени отказ 24. априла ове године, али је није ни одбио. То значи да је остало на снази рјешење које су раније потписали ректор УНСА Рифат Шкријељ и Амина Ваљевац, деканеса Медицинског факултета.

Себија Изетбеговић је с Медицинским факултетом УНСА склопила уговор о раду 15. децембра 2014. године на непуно радно вријеме, за послове наставника у звању редовни професор на Катедри за гинекологију и акушерство.

Одбијала рјешење о отказу

- Др. Себији Изетбеговић престаје радни однос с Медицинским факултетом Универзитета у Сарајеву на основу закљученог Уговора о раду на неодређено вријеме с непуним радним временом од 15. 12. 2014. године, због стављања ван снаге одлуке Сената Универзитета у Сарајеву од 29.1.2022. године о избору именоване у звање редовне професорице за област Гинекологија и акушерство на Медицинском факултету Универзитета у Сарајеву - наводи се у рјешењу од 24. априла.

Међутим, она је мјесецима одбијала прихватити рјешење о отказу, како би се процес што више одуговлачио, пише "Аваз".

Међутим, УО УНСА жалбу није прихватио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана