Одговорност пребацује на ситне рибе

Ж. До.
Одговорност пребацује на ситне рибе

СAРAЈЕВО - Иступ ратног замјеника команданта специјалне јединице МУП-а РБиХ Зорана Чегара очигледан је знак панике и покушаја највиших ратних функционера да кривицу за злочин у Добровољачкој пребаце на "ситне рибе" и покушају да се он не третира као удружени злочиначки подухват, него као појединачни акт директних извршилаца њихових наредби.

Рекао је то руководилац Тима за координацију активности истраживања ратних злочина у РС Сташа Кошарац.

 - Очигледно је да у ФБиХ влада страх код оних који су били ангажовани у рату на највишим позицијама, па желе да поруче да ће говорити о злочинима ако њихови лични интереси не буду задовољени - рекао је Кошарац.

Чегар, који је и сам учествовао у злочину у Добровољачкој рекао је за федералне медије да се "у Добровољачкој стварно десио злочин" за који је оптужио "неког идиота".

- Знам и да је у Добровољачкој неки идиот сасуо рафал директно у главу официру ЈНA, јер му овај није хтио предати пиштољ - рекао је Чегар.

У броју од 5. маја 1992. сарајевске "Вечерње новине" у тексту под насловом "Папци у замци" навеле су да "заслуге за заробљавање војника ЈНA припадају Чегару". Војници се називају "опасним терористима", а Чегар је херој акције.

Већ 7. маја "Вечерње новине" објављују цијелу страну посвећену "хероју" Чегару и то под насловом "Растјераћемо банду с брда".

Признање

Чегар је раније дао интервју ФТВ-у у којем је рекао да је поклонио живот генералу ЈНA Милутину Кукањцу.

- Кукањац се препао. Плаче. Ја чак мислим да је био упишан. И каже пустите нас. Ја сам га хтио убити. Рекао сам му: "Слушај сметљару ја ти сада поклањам живот" - рекао је Чегар у интервјуу чији се снимак налази на сајту "www.youtube.com".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана