Одгођено суђење Дудаковићу и другима, познат разлог

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Суђење бившем команданту и припадницима Петог корпуса Армије БиХ Атифу Дудаковићу и другима за злочине над српским борцима и цивилима у више крајишких општина 1995. године одгођено је због лошег здравственог стања двојице оптужених, а ново рочиште заказано је за 29. јануар.

На суђењу Дудаковићу, Санелу Шабићу, Ибрахиму Шиљдедићу, Сафету Салихагићу, Адису Зјакићу, Реџепу Злојићу, Самиру Солаковићу, Фатмиру Муратовићу, Мухарему Алешевићу, Хусеину Балагићу, Едину Домазету, Ејубу Кожењићу, Ибрахиму Надаревићу и Саиду Мујићу данас су требали бити саслушани свједоци Тужилаштва БиХ, али су одбране Муратовића и Алешевића затражиле да рочиште буде одгођено због лошег здравственог стања оптужених.

Муратовићев бранилац Ифет Ферагет рекао је на почетку рочишта да су обојица оптужених имала високу температуру и нису били у прилици да се тестирају на вирус корона, преноси Бирн.

Адвокат Мерсиха Делић, која брани Алешевића, потврдила је да јој је оптужени рекао да има повишену температуру и предложила да претрес буде одгођен или да се присутни дислоцирају.

Тужилаштво се није противило приједлогу да рочиште буде одгођено.

Предсједавајућа судског вијећа Жељка Маренић изразила је жаљење због свједока који су приступили и рекла да је Вијеће одлучило да рочиште буде одгођено.

Оптуженима у овом предмету суди се за злочине почињене на подручју Босанског Петровца, Кључа, Босанске Крупе и Санског Моста. Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана