Одбрана Додика и Лукића тражи поновно спајање предмета

ГС
Одбрана Додика и Лукића тражи поновно спајање предмета

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић изјавио је данас да су одбране предсједника Српске Милорада Додика и његова тражили поновно спајање предмета који се пред Судом БиХ води против њих двојице.

Додику и Лукићу се суди у Суду БиХ због непоштовања и неспровођења одлука Кристијана Шмита, који у Републици Српској није признат за високог представника.

Предмет против Додика и Лукића раздвојен је на посљедњем рочисту због тога што је Лукић имао здравствене проблеме, па је његова одбрана затражила одлагање.Суд БиХ одбио је захтјев одбране предсједника Републике Српске Милорада Додика за изузеће седам судија овог суда.

-Видјели сте поступке против мене и Додика на посљедњем процесу. Правници су усаглашени, да за то није било основе. То је само још један корак, који нама свима показује да је ово политички процес - рекао је Лукић у Јутарњем програму РТРС-а.

Лукић вјерује да ће правда побиједити.

-Оваквим поступцима само буде љутњу. Све ово је дио једне свеукупне силе, којој је стало да предсједника Српске доведу у судницу, да тиме покажу своју моћ. Нису свјесни да им се свака таква ситуација „обије о главу“, те се ствара утисак о њиховој неспособности, као и увид у огромне пропусте рочишта, са којег увек изађу незадовољни - рекао је Лукић.

Лукић каже да су одбране Додика и њега у кохезији и да су у том смислу од почетка спремни за овај процес.

Додао је да много о самом легитимитету Суда БиХ, говори чињеница да је предсједник овог суда у притвору због оптужбе да је скривао доказе.

Додаје да је његово здравствено стање тренутно добро.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана