Одбијена жалба Раме Исака,одлуку није добио јер је адреса странке лажна

Срна
Одбијена жалба Раме Исака,одлуку није добио јер је адреса странке лажна

САРАЈЕВО - Суд БиХ одбио је жалбу политичког субјекта Снага народа, на чијем је челу министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак, на одлуку Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ да их казни због преурањене изборне кампање, али одлука није могла бити достављена јер се овај политички субјект не налази на адреси наведеној на жалби.

ЦИК БиХ казнио је 9. јула због преурањене изборне кампање Снагу народа са 6.000 КМ и наложио брисање предизборног спота са "Јутјуб" канала и Исакових друштвених мрежа.

Суд БиХ одбио је 15. јула жалбу Снаге народа нату одлуку ЦИК-а, али до сада нису успјели да им доставе одлуку.

Та правосудна институција покушала је 16. јула да достави одлуку о одбијању жалбе на адресу која је наведена на жалби, али је 18. јула Суду враћена повратница на којој је означено да достава није извршена јер овај политички субјект "није познат" на означеној адреси, речено је сарајевском "Дневном авазу" из Суда БиХ.

Упркос казни ЦИК-а, спорни спот и даље је доступан на "Јутјуб" каналу и до сада је забиљежио више од 326 хиљада прегледа.

Спот је сниман у неколико градова у БиХ и почиње Исаковим ријечима "има довољно патриота, не д'о бог ако се деси рат, да ову државу можемо да бранимо", а у споту се појављују и ратни команданти такозване Армије БиХ Насер Орић и Сефер Халиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана