Одбијен приједлог за укидање притвора Милошу Лучићу

Срна
Архива
Foto: Кликс | Архива

САРАЈЕВО- Суд БиХ одбио је приједлог одбране да се укине притвор Милошу Лучићу, који је осумњичен за више коруптивних дјела.

"Суд БиХ је донио одлуку, а приједлог одбране за укидање мјере притвора Милошу Лучићу је одбијен", речено је Срни у Суду БиХ.

Лучићева одбрана затражила је од Суда БиХ укидање притвора, након што је прихваћена оставка коју је поднио на дужност министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Тужилаштво се противило укидању притвора, наводећи да осумњичени и даље може утицати на свједоке, без обзира што није на министарској позицији.

На рочишту одржаном јуче Лучићев адвокат Васвија Видовић навела је да је Апелационо вијеће у рјешењу о притвору, као нарочиту околност, навело да Лучић с позиције министра може утицати на документацију и запослене у Министарству.

Она је рекла да је Лучић поднио оставку и да је она прихваћена 12. децембра.

"С обзиром да је тај положај министра послужио као основ за постојање нарочитих околности, он је отпао… Нема више надређени положај", истакла је Видовић на рочишту.

Лучић је ухапшен 6. децембра и тада је саопштено да је осумњичен за злоупотребу положаја, проневјеру, те превару у служби.

Првобитно је био у кућном притвору, али му је, након жалбе Тужилаштва, одређен притвор.

Тужилаштво БиХ је до сада саслушало пет свједока и истрага у овом предмету се наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана