Одбачене жалбе приједорског одборника који тражи двије мјесечне накнаде

Срна
Одбачене жалбе приједорског одборника који тражи двије мјесечне накнаде

ПРИЈЕДОР - Окружни суд у Приједору одбацио је жалбе одборника Предрага Старчевића на двије пресуде Основног суда у овом граду којима су одбијени његови тужбени захтјеви против Градске управе којима је тражио исплату двију неисплаћених мјесечних одборничких накнада, речено је Срни у Основном суду.

Окружни суд у другостепеном поступку потврдио је обје одлуке Основног суда у Приједору чиме су пресуде постале правоснажне.

Ријеч је о накнадама по 712 КМ за јануар 2021. и април 2022. године.

Скупштина града је конституисана 30. децембра 2020. године и од укупно изабраних 31 одборника конститутивној сједници није присуствовао једино Милан Тубин, будући да није прихватио мандат у локалном парламенту због неспојивости с мандатом народног посланика у Народној скупштини Републике Српске.

На његово мјесто у приједорски парламент дошао је први испод црте са одборничке листе кандидата СДС-а Предраг Старчевић којем је тога истог датума, 30. децембра 2020. године, Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ издала увјерење о додјели мандата.

Старчевић је сматрао да му мандат тече од тог рјешења ЦИК-а и да му зато припада накнада и за јануар 2021. године, док Правобранилаштво Републике Српске, као заступник Градске управе, као и суд, сматрају да му накнада припада почев од верификације мандата, а коју је за овог одборника у Скупштина града извршила 3. фебруара 2021. године.

У другом поступку Старчевић није успио оспорити одлуку Градске управе да му не исплати одборнички додатак за април 2022. године јер је пропустио да уредно обавијести предсједника или секретара Скупштине да је спријечен да присуствује сједници Скупштине и јер је пропустио да оправда свој изостанак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана