Од љубави до мржње: Пљуште отужбе бивших политичких сабораца

ГС
Од љубави до мржње: Пљуште отужбе бивших политичких сабораца

БАЊАЛУКА - Већ данима пљуште оптужбе између некадашњих политичких сабораца, Јелене Тривић и Партије демократског прогреса.

Подсјећамо, предсједница Народног фронта Јелена Тривић добила је подршку за предстојеће локалне изборе од Странке демократске српске, групе "Бањалука зове" и Листе за правду и ред. 

Тривићева је истакла да су се четири опозициона субјекта окупила око једног кандидата, укључујући СДС, "Бањалука зове" и ЛПР. Према њеним ријечима, Бањалука тренутно има два режимска кандидата, Шобота и Станивуковића, док је она једини опозициони кандидат. Она рачуна на подршку 2/3 чланства ПДП-а, истичући да Станивуковић има подршку само Бореновића и тајкуна.

- На сцени у Бањалуци имамо два режимска кандидата, Шобота и Станивуковића, и једног опозиционог. Рачунам да ћу добити подршку и 2/3 чланства ПДП-а, Станивуковић је остао уз подршку само Бореновића и тајкуна, рекла је Јелена Тривић.

Тривићева је oптужила је актуелну власт за блиску сарадњу са тајкунима, намјештање регулационих планова и пропале милионске пројекте, као што је тениска "кабрио" дворана. Назвала је политичке противнике "политичким диносаурусима" и истакла потребу за новим лицима у власти.

Тривићева је такође изразила увјерење да Милко Грмуша, Игор Црнадак и Мира Пекић неће подржати Станивуковића, наводећи да ће неки то јавно изјавити, а други тек на гласачком листићу.

С друге стране, ПДП је изразио жаљење што је Јелена Тривић, некадашњи потпредсједник ове странке, сада лидер Народног фронта, није научила да се побједа не осваја нападима и бављењем другима, већ изградњом сопствених политика. Позвали су је да јавно саопшти имена тајкуна и послове са њима, те да поднесе кривичне пријаве ако има сазнања о било каквим незаконитостима.

ПДП је такође позвао Тривићеву да објасни финансирање своје странке, истичући да вјерују да је она, "несвјесно, заслепљена мржњом према ПДП-у и Драшку Станивуковићу, постала играчка у рукама СНСД-а".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана