Обустављена истрага против Хамзе Чардаклије осумњиченог за тероризам

Срна
Обустављена истрага против Хамзе Чардаклије осумњиченог за тероризам

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу против Хамзе Чардаклије, осумњиченог за тероризма, због, како је наведено, недостатка доказа.

Из Тужилаштва наводе да је наредба о обустави истраге донесена још 3. октобра прошле године јер је “утврђено да нема довољно доказа да је осумњичени учинио кривично дјело”, преноси Бирн.

Чардаклија је након дојаве америчког ФБИ-а осумњичен за крвично дјело пријетње терористичким чином по угледу на пуцњаве у САД.

Осумњиченог је јуна прошле године ухапсила полиција Федерације БиХ у сарајевској општини Нови Град због пријетњи на интернету да ће починити масовна убиства у Сарајеву, по узору на САД и школи у Тексасу.

Суд БиХ одредио је Чардаклији притвор због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени поновити или довршити покушано кривично ђело, те да ће учинити кривично дјело којим пријети.

Он је, користећи знање из области информационих технологија, на иностраном интернет серверу и порталу за размјену порука износио коментаре о недавним пуцњавама и убиствима ученика у САД, као и пријетње оружаним нападом и предузимањем оваквих терористичких активности, на подручју Кантона Сарајево.

Чардаклија је приликом обраћања Суду БиХ рекао да “јесте написао коментар, али да то није мислио”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана