Обрт у истрази: Султан имао саучесника у убиству?

ГС
Убијени Милан Туцаков
Foto: Курир | Убијени Милан Туцаков

НОВИ САД - Држављанин БиХ Султан Г. (27), који је у петак ухапшен због сумње да је у Новом Саду убио Милана Туцакова (54), власника печењаре, имао је, како се сумња, саучесника у злочину.

Према незваничним информацијама Дневника, полиција трага за још једним мушкарцем, који је, како се сумња, кобне ноћи био у изнајмљеном стану Туцакова заједно са Султаном Г. Како је Курир раније писао, полиција је од проналаска леша трагала за особом која је била са жртвом и ухапшеним кобног дана, али сада је дошло до обрта.

- За том трећом особом се трагало од самог почетка, али најпре се сумњало да је он само присуствовао злочину, односно да је очевидац и кључни сведок. Међутим, истрага је показала да је особа за којом се трага заправо саучесник у злочину - објашњава извор, преноси Курир.

Подсјетимо, сумња се да је Туцаков насмрт избоден у свом изнајмљеном стану у Новом Саду 22. новембра, а Султан Г. је ухапшен два дана касније у парку у центру Београда.

- Султан Г. је три недјеље прије злочина дошао у Нови Сад. Утврђује се како је упознао Туцакова, као и због чега је дошао код њега у стан - каже извор.

Осумњичени Султан Г. је јуче саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду. Након тога му је судија за предходни поступак новосадског Вишег суда, због основане сумње да је извршио убиство у саизвршилаштву, одредио притвор до 30 дана.

Да је Туцаков убијен откривено је у четвртак поподне када је његов рођак алармирао полицију забринут јер му се Милан већ други дан не јавља на телефон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана