Обратио се сину: Ђоковић одржао један од најемотивнијих говора на Вимблдону икада

ГС
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН - Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је послије пораза од Карлоса Алкараза резултатом 0:3 у финалу Вимблдона да је прва два сета одиграо испод нивоа и честитао Шпанцу на заслуженој победи.

"Алкараз је био баш наоштрен. Ово наравно није резултат који сам хтео, али ни игра, посебно у прва два сета. Ниво тениса у прва два сета су била испод нивоа, али је Карлос заиста одиграо феноменално. Покушао сам у трећем сету да га притиснем, мало сам успео, али недовољно да продужим меч. Потпуно је заслужио победу и честитам и Карлосу и његовом тиму. Делује као шоу једног човека, али је јасно да је ово дело екипе и сви су заслужни. Карлос има само 21 годину и само би требало да настави овако", рекао је Ђоковић на терену послије меча. 

"Поносан сам, морам да будем. Очигледно је да сам тренутно мало разочаран пошто причамо десет минута после меча, али кад вратим филм шта се десило последњих 4, 5 недеља и шта сам све прошао морам да будем задовољан јер ми је увек био дечачки сан да играм на централном терену Вимблдона и покушавам да се подсетим колико је нестваран осећај бити овде иако сам толико мечева играо на Вимблдону и сваки пут кад изађем на терен осећам се као први пут. Ја сам дете које живи снове још једном", додао је Ђоковић.

На крају се Ђоковић обратио и породици.

"Жени поручујем да је волим и хвала јој што је овде. Мојој дивној деци поручујем да сам захвалан што ми сваког дана доносе осмех на лице. Увек плачем кад их видим на овој церемонији, прелепо је што их имам и захвалан сам што сам отац ових анђела јер и они воле тенис и воле га све више и више. Не знам да ли имам нерава да наставим као тренер и тренирам свог сина, али Стефане, ако ти будеш желео, ја сам ту за тебе. Доста приче, хвала мом тиму, тренерима и физиотерапеуту и менаџерима и хвала вам што сте са мном и кроз добра и кроз лоша времена. Само ви знате кроз шта смо прошли. Волим вас све и хвала вам што сте у мом углу", закључио је Ђоковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана