Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач: Постављене фотографије жртава

ГС
Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач: Постављене фотографије жртава

БРАТУНАЦ - У Братунцу ће данас бити служен помен за 3.267 српских жртава средњег Подриња и Бирча, погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, а поводом 32. године од великог страдања Срба на Петровдан 1992. године у селима око Сребренице и Братунца, када је убијено 69, а заробљено 22 војника и цивила.

Обиљежавање сјећања почеће литургијом у Цркви Успења Пресвете Богородице у Братунцу, коју ће служити патријарх српски Порфирије и митрополит дабробосански Хризостом.

На градском и војничком гробљу биће служен парастос, положени вијенци и цвијеће, након чега је предвиђено обраћање званичника.

Поводом обиљежавања  данас су, на дионици пута која води ка мјесту обиљежавања, постављене фотографије српских жртава.Обиљежавању догагађаја под називом “32. године - злочин без казне”, присуствоваће предсједник Милорад Додик, предсједник Владе Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и предсједник Владе Србије Милош Вучевић.

Велики број грађана Србије допутовао је данас организовано у Братунац.

Код моста Братољуб, који спаја Републику Српску и Србију преко ријеке Дрине код Братунца, налази се око 50 аутобуса из Србије, јавља извјештач Срне.

Обиљежавању ће присуствовати и министри у владама Српске и Србије, српски представници у заједничким органима на нивоу БиХ, представници општина и градова из Српске и Србије, бројне делегације организација проистеклих из минулог рата, те велики број грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана