Обезбјеђење удаљило Вукановића и Вучинића са сједнице

ГС
Обезбјеђење удаљило Вукановића и Вучинића са сједнице

БАЊАЛУКА - Посланици Листе “За правду и ред” Небојша Вукановић и Ђорђе Вучинић удаљени су данас из скупштинске сале на захтјев предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића због кршења пословника и недоличног понашања.

Претходно je Стевaндић је изрекао опомену Вукановићу јер наводно није говорио о дневном реду, односно о задужењу и дугу Републике Српске на дан 31. децембар .2022. године.

Послије тога, Вукановић је реаговао тврдећи да је говорио управо о тој теми, односно задужењу Републике Српске на Бечкој берзи, и тужби против Републике Српске због тог задужења.

Стевандић је по Пословнику одузео ријеч Вукановићу и Вучинићу, а затим затражио од скупштинског обезбјеђења да их изведу из скупштинсе сале до краја претреса о информацији о дугу.
Све је било праћено бурним реакцијама и негодовањем Вукановића.

-Ја увијек изричем мјере по пословнику, упозоравао сам га да не износи ствари из личног живота... - кратко је истакао Стевандић.

Сукоб Вукановића и Стевандића наставио се послије и у холу Народне скупштине гдје је Стевандић држао прес конференцију коју је Вукановић потом прекинуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана