Обављен увиђај у "Електрокрајини" - шта су наложили надлежни

Н.Т.
Foto: Ватрогасна бригада Бањалука

БАЊАЛУКА - Дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва Вукашин Кондић обавио је увиђај на мјесту пожара у просторијама помоћне зграде "Електрокрајине", а који се проширио на хотел "Боснa", саопштено је из тужилаштва.

- Увиђају је присуствовао и инспектор за противпожарну заштиту Полицијске управе Бањалука. Тужилац је том приликом наложио полицијским службеницима Полицијске управе Бањалука, да предузму све потребне истражне радње и мјере као и вјештачења, са циљем утврђивања тачног узрока пожара - наводи се у саопштењу

Додаје се да ће након што буду спроведене све наложене истражне радње Окружном јавном тужилаштву  бити  достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама на даље поступање.

Пожар је избио јучe око 9.30 часова на првом спрату дограђеног дијела зграде "Електрокрајине" који је скоро уништен.

Нико није повријеђен, а осам особа, од којих један ватрогасац је  збринуто је у Хитној помоћи јер су се нагутали димом. Ватрогасац је пребачен у Универзитетски клинички центар Републике Српске јер је осим гушења од дима имао висок притисак и бол у грудима.  

Према незваничним информацијама, ватра је букнула у тоалету на наводно неисправним електроинсталацијама.  У хотелу "Босна"  усљед дима оштећен је већи број соба, док су двије изгорјеле.

Пожар су након скоро два сата борбе са ватром угасили припадници бањалучке Ватрогасне бригаде. Како је раније рекао ове бригаде Мирослав Малинић  у гашењу је  учествовало 11 возила и 23 ватрогасца.

Директор "Електрокрајине" Драган Чавић рекао је да је у пожару страдао дио имовине што је трагично, али на срећу нико није повријеђен и није заказао систем ватро дојаве тако да су на вријеме сви радници евакуисани.

Нагласио је да  су сви витални дијелови зграде остали читави  и нису оштећени, а  сервер сала у којој су  подаци је све вријеме је у функцији, те да је преурањено говорити о томе колика је штета.

Раније портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов појаснио да је пожар захватио канцеларије предузећа и дио са канцеларијама "Електропривреде РС" гдје послују јавни и тржишни снабдјевач у којима је страдао дио документација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана