О чему су Додик и Цвијановићева разговарали са словачким шефом дипломатије (ВИДЕО)

ГС
О чему су Додик и Цвијановићева разговарали са словачким шефом дипломатије (ВИДЕО)

АНТАЛИЈА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да су он и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић у Анталији разговарали са министром иностраних послова Словачке Јурајом Бланаром о европском путу БиХ и уставној позицији Српске на том путу.

"Разговарали смо и о политичкој ситуацији у региону. Нагласили смо и да у Републици Српској веома цијенимо став Словачке да не призна независност Косова", објавио је Додик на платформи "Икс".

Ово је један у низу бројних састанака званичника Републике Српске, на маргинама Анталија дипломатског форума који је у турском љетовалишту окупио лидере држава, бизнисмене и представника организација и медија.

Претходно, предсједник Српске разговарао је са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом, премијером Мађарске Виктором Орбаном и министром иностраних послова те земље Питером Сијартом.

Додик и Цвијановић јуче су разговарали и са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Тродневни Анталија Дипломатски форум званично се завршава сутра, а за данас су предвиђене дискусије о актуелној геополитичкој и економској ситуацији.

У Анталији смо Жељка Цвијановић и ја разговарали с министром иностраних послова Словачке Јурајом Бланаром о политичкој ситуацији у региону, али и о европском путу БиХ и уставној позицији Српске на том путу.Такође смо нагласили да у Српској веома цијенимо став Словачке да не… pic.twitter.com/jgCTPj1vXw

— Милорад Додик (@MiloradDodik) March 2, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана