Нуждић: Суљагићево "шокирање" врхунац лицемјерства

Срна
Нуждић: Суљагићево "шокирање" врхунац лицемјерства

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић оцијенио је врхунцем лицемјерства изјаву директора Меморијалног центра у Поточарима Емира Суљагића да је "шокиран" тиме што је Делегација ЕУ исказала поштовање убијеним српским цивилима на гробљу у Братунцу.

Нуждић је напоменуо да је на подручју Подриња од маја 1992. до фебруара 1993. године било 28 масовних стратишта, гдје су махом страдали српски цивили, жене и дјеца, као и људи који су само бранили своја огњишта.

Он сматра да се посјета амбасадора из ЕУ гробљу у Братунцу и одавање почасти убијеним српским цивилима може сматрати одређеним напретком.

-Међутим, имајући у виду да је прије неколико дана било централно обиљежавање у Братунцу, дао би се пуно већи значај да је та посјета организована тада, али с обзиром да су претходних година српске жртве биле потпуно игнорисане, ово можемо сматрати напретком - рекао је Нуждић.

Он је истакао да Суљагићеве изјаве не чуде, јер је очито да се српске жртве ниподаштавају на најгрубљи начин, као што је то било свих претходних година.

С друге стране, каже, сви из Републике Српске, почевши од највишег врха, поштују све жртве, ма које националности биле.
Директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић поручио је Делегацији ЕУ у БиХ да ће "паклено платити" за то што су њихови представници данас на гробљу у Братунцу одали почаст убијеним српским цивилима.

Суљагић је на мрежи "Икс" написао да је "шокиран, потпуно шокиран" тиме што је Делегација ЕУ исказала поштовање, како он тврди, српским војницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана