Нуждић: Правосуђе БиХ не кажњава ратнохушкачке изјаве, запад грубо омаловажава српске жртве

Срна
Нуждић: Правосуђе БиХ не кажњава ратнохушкачке изјаве, запад грубо омаловажава српске жртве

БАЊАЛУКА - Правосуђе БиХ ништа не предузима да казни ратнохушкачке поруке Насера Орића, као и оне које је упутио командант Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић, а српске жртве грубо омаловажава и Запад, рекао је в.д. директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић.

Некадашњи командант сребреничких муслиманских јединица Насер Орић недавно је у Незуку, поводом обиљежавања 28 година од пробоја 28. дивизије такозване Армије РБиХ, рекао: "На Дрини све почело, на Дрини ће се све и завршити. Ми, Подрињци, смо рођени или да умремо или да побиједимо, ако Бог да побиједићемо".


Нуждић је рекао да актуелни приступ правосуђа БиХ и међународне заједнице управо омогућава овакве поруке којима се Србима јасно даје до знања на који начин их посматрају.

"Правосудне институције на нивоу БиХ ништа не предузимају да се казне овакве ратнохушкачке поруке попут Орићевих, али и оних који је недавно упутио Дудаковић", каже Нуждић.

Он је навео да не изненађују посљедње ратнохушкачке поруке Орића, као и игнорантски ставови Хашког трибунала и правосуђа БиХ према српским жртвама на том плану.

Према његовим ријечима, идентично се понашају и представници западних земаља у БиХ који грубо омаловажавају српске жртве, што се види и по томе јер не присуствују поменима српским жртвама.

"Управо из ових разлога морамо бити свјесни значаја постојања Републике Српске и њених институција", оцијенио је Нуждић.

Организације у Српској које његују традицију Одбрамбено-отаџбинског рата указале су да Орић оваквим изјавама поново пријети оружаним сукобима и новим крвопролићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана