"Нудили су ми куле и градове, али сам довољно писмен да не насједам на то" Ко је Исаку тражио да напусти Владу ФБиХ

ГС
"Нудили су ми куле и градове, али сам довољно писмен да не насједам на то" Ко је Исаку тражио да напусти Владу ФБиХ

САРАЈЕВО - Било је свакаквих разговора, али никакве детаље не желим износити, каже министар унутрашњих послова Федерације Босне и Херцеговине, Рамо Исак.

Он одбацује било какву могућност за прекомпозицију власти у ФБиХ која би подразумијевала његово учешће у томе.

– Оно што је важно и што желим поручити је да Влада ФБиХ остаје до краја мандата и да господин премијер ФБиХ, Нермин Никшић, веома добро и професионално ради посао, као и остали министри у влади и имају моју пуну подршку. Када пружим руку и када нешто договорим, да је и на моју штету ја то мијењати не желим. Човјек једном када слаже и једном када изигра за мене није човјек и не желим с таквим људима да имам однос, али исто тако не желим да ја будем тај човјек с којим сутра нико неће жељети имати однос – наглашава Исак.

“Веома интересантне понуде”

За понуде које је добијао Исак каже да су биле „веома интересантне“, те додаје да има директне контакте са свима, али не жели рећи од кога су стизале ове посљедње.

– Ја сам исте или сличне понуде имао и када сам правио ову парламентарну већину, на дан прије, али сам их и тада одбио. Ево и данас их одбијам. Тада су ми говорили да ћу бити министар само један мјесец и да ћу бити преварен када завршим посао за ове, али ја сам пресјекао то са господином Никшићем и ево година је ове владе. Не насједам ја… Видите и ово што се појавило у медијима и онда се према мени кренуло с тим неким понудама. Мени нико не треба долазити, нити размишљам о било чему. Премијер Никшић има моју пуну подршку и то је мој први сарадник с којим имам екстра коректне односе. Све што смо договорили у интересу грађана ФБиХ имао сам подршку – рекао је Исак.

“Куле и градове”

Исак каже да су му нудили “куле и градове”.

– А ово што неко сада пласира да долазим ја у питање, па ти долазе и нуде лично мени “куле и градове”, све ми нуде, ја сам довољно писмен да разумијем и те објаве које се тамо дешавају, а и понуде које долазе према мени. Значи, биле су интересантне понуде. Највећа позиција у Влади ФБиХ послије премијера је министар унутрашњих послова, а нудили су ми и друге веће позиције – рекао је Исак, пише Аваз.

На питање да ли то значи да му је понуђена и позиција премијера у некој будућој влади, Исак је одговарио да то нису његове ријечи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана