Новитовић: Стабилна ситуација у свим дијеловима Српске

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић изјавио је да прати раст водотока и да је у свим дијеловима Републике Српске ситуација стабилна.

 “Пратимо дотоке ријеке Дрине и њених притока, ријеку Лим и ријеку Рзав, дотоци су из Србије и Црне Горе. Имамо сталну комуникацију и проводимо све превентивне мјере” истакао је Новитовић.

Он је изразио очекивање да ће се након престанка падавина доток рефлектовати и на Доње Подриње, односно Зворник и Бијељину.

“Позивамо ове локалне заједнице да сагласно одредбама плана проводе све мјере из њихове надлежности и да одговорно поступају” закључио је Новитовић.

Ивановић: Очекује се раст ријеке Дрине

Очекује се даљи раст водостаја Дрине на подручју Зворника, рекао је замјеник градоначелника Бојан Ивановић након што је градски Кризни штаб за ванредне ситуације саопштио да је вечерас повећан проток на Хидроелектрани “Мали Зворник”.

Проток Дрине на Хидроелектрани “Мали Зворник” вечерас износи 2.150 метара кубних у секунди, а на Хидроелектрани “Бајина Башта” 2.390 метара кубних у секунди, саопштио је вечерас Кризни штаб.

Данашњи проток Дрине кроз ове двије хидроелктране износио је 2.069 метара кубних у секунди, односно 2.230 метара кубних у секунди.

Ивановић је рекао да се због повећања нивоа ријеке Дрине у Каракају данас излила ријека Хоча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана