Новић затражио да се обавјештајни одбор одреди о нелегалном прислушкивању

ГС
Foto: Агенције

САРАЈЕВО- Предсједавајући Клуба српског народа у Дому народа Параламентарне скупштине БиХ Средоје Новић рекао је данас да је изјава министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да је у БиХ нелегално прислушкивано више од 100 политичара, новинара и других личности из јавног и политичког живота, крупно безбједносно питање, те да очекује да се Извршно-обавјештајни одбор јасно одреди о том питању.

Новић је, на дијелу сједнице Дома норода предвиђеном за делегатска питања, рекао да је то податак који се није чуо у новијој историји и да је поражавајуће да до сада нико није реаговао.

Он је упитао одакле Конаковићу сазнања која је предочио јавности, да ли их је добио непосредно од Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ или је то сазнање појединца.

Новић је упитао да ли су такви подаци достављени Тужилаштву БиХ с обзиром на чињеницу да се ради о злоупотреби положаја.

"Да ли је ОБА те податке доставила Извршно-обавјештајном одбору? Да ли је о томе било расправе на Извршно-обавјештајном одбору?", упитао је Новић у обраћању упућеном предсједавјућој Савјета министара Борјани Кришто.

Криштова је предложила да ово делегатско питање буде делегирано Извршно-обавјештајном одбору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана