Нови расистички напад у Загребу: Младић претукао двојицу Индијаца

ГС
Нови расистички напад у Загребу: Младић претукао двојицу Индијаца

ЗАГРЕБ - Ново дивљаштво над страним држављанима забиљежила је синоћ полиција у Загребу, гдје је 20-годишњи младић, из само њему знаног разлога, пришао је групи индијских држављана те их напао.

Како му није било довољно што им ниже псовке, у свом налету агресиве и бијеса одлучио је ударити ногом у поткољеницу 25-годишњег држављана Индије, док је другог, 23-годишњака, ударио шаком у лице притом му разбивши диоптријске наочале.

Тражили спас

Престрављени странци потражили су спас у оближњем угоститељском објекту у који су се склонили, а гдје их је, након што их је слиједио, 20-годишњак „почастио“ с новом серијом примитивног вокабулара, пише 24ХР. За крај се поновно обрушио на 25-годишњака којег је претходно ударио у поткољеницу тако што га је ударио и дланом у потиљак.

Срећа у несрећи је да је полиција врло брзо стигла на интервенцију, те ухапсила 20-годишњака над којим је у току криминалистичка обрада, како би се утврдиле околности излива бијеса над страним држављанима у Загребу.

Снимак из Загреба

Подсјетимо, прошлог је викенда објављен снимак инцидента који се такође догодио у центру Загреба.

- Је*ени нигеру, оди дома у Индију! (...) Ово је наша земља, Хрватска, ово је Европа. За бијеле људе, а не за црнце - непримјерене су, најблаже речено, реченице које одзвањају у ушима сваког ко је погледао видео објављен на Redditu током прошлог викенда, а изговара их на Европском тргу у Загребу мушкарац достављачу поријеклом из Индије.

Након што је извријеђао страног радника на расној основи, на чијем су се лицу ишчитавали нелагода, шок и невјерица, видео се прекида, али није дуго требало да постане виралан и осуђујући у јавности, па се и полиција умијешала у случај.

Ријеч је о Јурају Месићу (34) званом Јука из Иванић Града, а његову локацију, на којој се сакрио, полиција је покушавала открити непуна 24 сата. Паралелно с тим су му организовали скривени “дочек” на адреси становања, тако да га је око подне пошлог понедјељка, чим се указао у дому, полиција одмах ухапсила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана