Нови протест опозиције у недјељу

Агенције
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Представници СДС-А и ПДП-А најавили су за недјељу ново протесно окупљање у Бањалуци.

Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске, Јелена Тривић поручила је да ће се окупити у недјељу у 18 часова у парку Младен Стојановић одакле ће шетати до Трга Крајина.

-Ми смо тренутно у два процеса, један је правни, а други су протести. Имамо право да организујемо протесте и обавезу према народу.Нећемо стати јер немамо право да станемо- истакла је Тривићева.

Она је додала да ће поднијети пријаве тужилаштву и тражити да се утврде налогодавци који стоје иза „бруталне крађе изборних резултата”.

Замјеник предсједника СДС, Милан Радовић поручио је да настављају са борбом за истину те да је и ЦИК саопштио да су до сада на хиљаду бирачких мјеста утврђене неправилности.

– Очекујемо од ЦИК да се утврди стварно стање. Шта имамо у врећама, шта имамо у записницима, плус неважећи листићи. Треба да се укључе сви па и тужилаштво – поручио је Радовић.

Он каже да им се свакодневно јављају људи који им доносе нове доказе и изјаве , те да их много особа позива да наставе са протестима.

Предсједник ПДП, Бранислав Бореновић, истиче да су „одлучно и храбро у борби против прекрајања изборне воље грађана, синоћ одржали протесну шетњу на миран и достојанствен начин“. Бореновић је поновио да је синоћ на протестима било 30.000 људи који су потврдили да траже да се испитају нерегуларности и да се „покрадени гласови врате”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана