Нови детаљи: Отац преминуле тинејџерке и стоматолошка ординација огласили се о трагедији

ГС
Нови детаљи: Отац преминуле тинејџерке и стоматолошка ординација огласили се о трагедији

САРЈЕВО - Јавност у Сарајеву, али и шире, шокирана је у уторак послије подне када је процурила информација да је прије неколико дана на КЦУС-у преминула 16-годишњакиња усљед компликација које су настале након вађења зуба у приватној стоматолошкој ординацији.

Тужилаштво Кантона Сарајево врши провјере, а завршена је и обдукција тијела. Сада се чекају резултати како би био познат тачан узрок смрти тинејџерке, док је КЦУС затражио стручни надзор како би се утврдио ток лијечења.

Отац 16-годишњакиње, која је преминула усљед компликација након стоматолошке интервенције у приватној ординацији у Сарајеву, данас је истакао да није тачно да јој је био извађен зуб. Према његовим ријечима, Џејла је преминула због неадекватног лијечења зубара који јој је поправио зуб, ставио лијек и прописао антибиотик, али се њено стање брзо погоршало.

"Затворио јој је покварен зуб и рекао 'то ће бити у реду', дао јој неки антибиотик. Касније јој је отворио зуб и препоручио хладне облоге, уз заказан третман за девет дана", изјавио је отац девојке.

Он наводи да је Џејла посетила зубара 30. септембра, а у болницу је примљена два дана касније, 2. октобра. Већ дан након пријема, према његовим ријечима, Џејла је имала прву операцију, а затим и другу.

"Џејла је 3. октобра имала прву операцију, током које је санирано жарище које је узроковало све компликације", рекао је отац.

Он је истакао да је Џејла, усљед неадекватног стоматолошког лијечења, развила апсцес који се проширио на плућа и срце. Имала је двије операције, а на крају је била заражена са три бактерије.

Отац такође наводи да је био у комуникацији са зубаром који је обавио интервенцију, али због истраге није хтио открити више детаља.

Редакцији портала Кликс.ba обратио се и др. Харис Мекић, специјалиста стоматолог, у чијој ординацији је тинејџерка имала захват прије него што јој се погоршало здравствено стање. Његово обраћање преносимо у цијелости:

"На друштвеним мрежама и у другим медијима, у разним објавама и коментарима везаним за смрт 16-годишње Џејле Драпић, пласирају се потпуно непровјерене и неистините информације које се покушавају повезати с нашом ординацијом.

Овим путем изражавамо дубоко жаљење због трагичног губитка младе пацијентице те користимо прилику да њеним родитељима и најближим упутимо искрено саучешће.

Истине ради, желимо појаснити да је пацијентица 30.9.2024. године посетила нашу ординацију због зубобоље, гдје јој је пружена неопходна стоматолошка услуга. Према нашим сазнањима, пацијентица је наредни дан наставила лијечење у другим здравственим установама.

Наводи који се појављују у јавности да је у нашој ординацији извршена екстракција (вађење) зуба, апсолутно су нетачни. Медицински третман, који је пружен, био је у потпуности у складу с важећим медицинским процедурама у оваквим случајевима.

Ова ситуација нас је дубоко погодила те наглашавамо нашу потпуну спремност и опредијељеност да сарађујемо с надлежним органима, све у циљу утврђивања истине у вези овог случаја и наше стоматолошке ординације.

Очекујемо да ће се случај испитати у потпуности, тј. цијелокупни ток лијечења и укупни здравствени статус пацијентице, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана