Нови британски амбасадор у наступној посјети Поџићу

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Нови амбасадор Велике Британије у БиХ Џулијан Рајли боравио је данас у наступној посјети код министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића и том приликом поручио да ће наставити "одличан рад његових претходника".

Рајли је рекао да Велика Британија остаје снажан пријатељ БиХ и њеним грађанима и да остаје предана миру и безбједности у БиХ, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Он је нагласио да ће "приоритети Амбасаде Велике Британије бити заштита интегритета земље, оснаживањем интероперабилности Оружаних снага БиХ путем билатералне сарадње, британске инвестиције и подршка ка евроатлантском путу".

Саговорници су оцијенили да је сарадња Министарства одбране и Оружаних снага БиХ са Великом Британијом достигла висок ниво у протеклом периоду и да су њени резултати видљиви кроз заједничке пројекте.

У саопштењу је наведено да су то заједнички пројекти реализовани уз помоћ британске Владе, а да се њени резултати огледају кроз пројекат избора младих високообразованих официра из грађанства, школовања кадета на војним академијама у Британији, помоћ у раду Центра за обуку и операције подршке миру и друге. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана