Новаковић Бурсаћ: Српска неће одустати од својих права и надлежности

Срна
Новаковић Бурсаћ: Српска неће одустати од својих права и надлежности

САРАЈЕВО- Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је Срни да Република Српска неће и не може одустати од својих права и надлежности у тренуцима када је на дјелу бесправни и беспризорни притисак на њене легитимне институције, у које спада и Службени гласник Републике Српске.

"У овим тренуцима од суштинске важности су двије чињенице. Прва да је њихово дјеловање засновано на важећем правном систему, а друга да у политичком смислу представљају одговоре и реакцију на континуитет кршења права и праксу која је непојмљива за демократски начин управљања и сувереност као појам", истакла је Бурсаћева.

За разлику од дијела међународне заједнице и појединих страних држављана присутних у БиХ који покушавају да себи искроје правну подлогу за дјеловање и било какав легитимитет на бази непостојећих правних подлога, изманипулисаних чињеница и замијењених теза, она је додала да институције, представници и функционери Републике Српске свој правни, политички и сваки други капацитет црпе из важећег правног система и из воље српског народа и грађана Српске, вишеструко изражене кроз изборне резултате.

"Демократска линија одлучивања представника народа, од локалних заједница, преко чланова свих законодавних тијела и извршних у Републици Српској и на нивоу БиХ, па до српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, у потпуности је свјесна свог легитимитета, као и овлаштења и задатака који су усмјерени на заштиту права и интереса овог народа да опстане, живи и развија се на својој земљи, и не постоји сила, поготово измаштана, која ће нас зауставити на том путу", поручила је Бурсаћева

. Бурсаћева је напоменула да се може ометати, оспоравати и успоравати, а те праксе се Српска нагледала у потеклим годинама, што никоме није добро донијела, осим појединим странцима који на рачун кошмара којег стварају живе квалитетом живота који неодољиво подсјећа на колонијалне управнике са почетка 20. вијека, што треба што прије бити смјештено у историју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана