Новаковић Бурсаћ: Подршка Душану Шеховцу и осуда напада на његову кућу на Илиџи

Срна
Новаковић Бурсаћ: Подршка Душану Шеховцу и осуда напада на његову кућу на Илиџи

САРАЈЕВО - Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ упутила је подршку Душану Шеховцу и осудила напад на њега и његову кућу на Илиџи у Федерацији БиХ.

"Шеховац је познати активиста и борац за преостале Србе у Сарајеву и Кантону Сарајево, као и за истину", рекла је Бурсаћева.

Она је додала да је Шеховац однедавно и кандидат СНСД-а за Скупштину Кантона Сарајево.

"Очито је да је та ракета /"ватромет"/ која је испаљена у његову спаваћу собу око 2.00 часа послије пола ноћи доказује да је превише случајно тамо завршила да би се у то могло повјеровати", оцијенила је Бурсаћева.

Она је истакла да то сматра као "поруку" ове средине која очито тешко подноси другачија мишљења.

Бурсаћева је захвалила Шеховцу за све што је урадио на промовисању истине о страдању сарајевских Срба, те подршку у даљем животу и раду.

Напад на кућу Душана Шеховца на Илиџи десио се у ноћи између четвртка и петка, 21. и 22. јула.

Законски приједлози - предизборни маневри

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, оцјењујући данашњу сједници Представничког дома, изјавила је да су готово сви законски приједлози, укључујући и онај о платама "предизборни маневри" одређених политичких странака.

"Када се прича о високим примањима на нивоу заједничких институција може се рећи да су висока, али овдје нико не жели да каже да је то стање наслијеђено од 2006, односно 2007. године", истакла је Новакововић Бурсаћ којој је ово први мандат у Парламентарној скупштини БиХ.

Она је додала да су ти износи у вриједносном смислу тада били два-три пута већи него сада.

"Када је овдје неко правио гомиле институција и неку државу која сада врло чудно изгледа, с обзиром на то колико је нефункционалан тај гломазни борократски апарат, тада су се врло лежерно дијелила у та времена висока примања. Све је то било свима нормално", рекла је Новаковић Бурсаћ новинарима и подсјетила на Комисију за концесије која троши велика средства, а ниједну концесију није издала.

Новаковић Бурсаћ је истакла да треба настојати ускладити плате како не би биле превисоке у односу на просјечна примања становника.

"Међутим, ово што данас видимо у Представничком дому није начин. У овом тренутку имамо пет живих закона о платама и када год је та тема била на столу ми смо имали исти став јер је ријеч о системском закону, па му се мора и системски и приступити", упозорила је Новаковић Бурсаћ.

Она је подсјетила да постоји и уставна одредба коју су творци унијели, имајући у виду да у то вријеме функционери из Републике Српске нису радо прихватали да долазе на посао у Сарајево, па се уставом загарантовало да током трајања мандата неће бити смањиване плате и накнаде.

"То су факти, а ови који су данас најгласнији иза говорнице и заговарају смањење плата, по њиховим биографијама и стажу овдје може се израчунати колико је који од њих приходовао од свега тога. Сада су се, два мјесеца пред изборе сјетили да су високе плате проблематичне", прокоментарисала је Новаковић Бурсаћ.

Она наглашава да је неопходан правичан и свеобухватан приступ, а да је све остало дневна употреба у политичке сврхе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана