Новаковић Бурсаћ: ПДП уз помоћ Бошњака жели да мијења изборну вољу грађана

Срна
Новаковић Бурсаћ: ПДП уз помоћ Бошњака жели да мијења изборну вољу грађана

БАЊАЛУКА - Потврдило се да је Централна изборна комисија политичко тијело инсталирано од стране опозиције у Српској, и да уз помоћ СДА и ДФ-а, жели да утиче на изборну вољу грађана, рекла је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ.

“То су покушали да ураде и када је ријеч о изборима за предсједника Републике Српске. Међутим, тада нису успјели јер је воља народа била доминантна”, рекла је Новаковић Бурсаћ новинарима у Бањалуци.

Каже да се и сада, када је Централна изборна комисија (ЦИК) признала спорни листић за ПДП, показало у чијој служби ради Сарајево.

“Жалост и подсмијех заслужују они који кажу да је БиХ држава. Ово на све личи али не на државу, право и правду”, указала је Новаковић Бурсаћ.

Подсјећа и на одлуку Суда БиХ која је и довела ситуацију на накарадан ниво.

“Постоји и политичка опасност, што се може и видјети по изјавама генералног секретара ПДП-а Ненада Вуковића који нуди да Бошњаци изаберу нови сазив Савјета министара”, истакла је Новаковић Бурсаћ.

Спорно је што то раде као изборни губитници, указује Новаковић Бурсаћ и подсјећа да то већ урадили 2014. године.

“То је народ и препознао и због тога је СДС и ПДП смјестио у опозицију, односно губитничку клупу”, поручила је Новаковић Бурсаћ.

Наглашава да званичници проводе политику оних ко их је изабрао, а у овом случају СНСД је изабрао народ, а ПДП је изабрао ЦИК.

“Ја нисам добила званичну обавијест. Одлука о потврђивању избора је јединствена. Избори су потврђени и ту одлуку није нико поништио”, указала је Новаковић Бурсаћ.

Све је назвала лакрдијом, које нема везе са правом и правдом.

“Нису обавијестили ни Народну скупштину Републике Српске која је једина легитимна за избор делегата у Дом народа. Свјесни су да су се упустили у правни проблем који је немогуће правно завршити”, закључила је Новаковић Бурсаћ.

Централна изборна комисија БиХ (ЦИК) данас је, мимо свих законских процедура, двије године након легално и легитимно спроведених избора, извукла из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за додјелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Имајући у виду да делегате из Републике Српске бира Народна скупштина Републике Српске, овим начином избора делегата не поштује се воља грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана