Новаковић Бурсаћ: Изетбеговићеве ријечи - ријечи квазизаштитника народа којем припада

Срна
Новаковић Бурсаћ: Изетбеговићеве ријечи - ријечи квазизаштитника народа којем припада

САРАЈЕВО - Ријечи које је изговорио лидер СДА Бакир Изетбеговић спадају у категорију изражаја политичких очајника који, умјесто реалне политичке понуде, нуде крупне ријечи и квазизаштитничке ставове народу којем припадају, оцијенила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представичком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Бурсаћева је за Срну изјавила да "овдје нико не помиње рат, осим представника политичког Сарајева", што је такође, како је потцртала, потврда њихове нереалне политике и мањка жеље и воље да се на партнерским основама и кроз дијалог са друга два народа покуша пронаћи функционална формула за будућност.

"Међутим, то и не би био неки проблем за нас из Републике Српске да нас није назвао како јесте – "геноцидаши". Иако није експлицитно речено, јасно је на кога се у изјави мисли, као што је по ко зна који пут јасно потврђено како нас то доживљава, па сходно томе и какву нам позицију и судбину замишља баштиник "Исламске декларацијеж и насљедник припадника "Ханџар-дивизије"", нагласила је Бурсаћева.

Она је поручила да се свако ко је спреман да изговара такве ријечи замисли куда то све води.

"Нас у СНСД-у само према још чвршћем увјерењу да Република Српска мора да буде још јача, још функционалнија и још самосталнија", поручила је Бурсаћева.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је за канал "О" да не може рећи да неће бити рата и да би "радије данас умро него допустио да геноцидаши завладају дијелом БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана