Нова провокација: Ратна застава тзв. Армије БиХ испред Меморијалног центра "Крагљивода"

СРНА
Нова провокација: Ратна застава тзв. Армије БиХ испред Меморијалног центра "Крагљивода"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да је данас на Крагљиводи, на магистралном путу Сребреница-Скелани, постављена ратна застава такозване Армије БиХ, у простору меморијалног комплекса за јуришнике Насера Орића који су 16. јануара 1993. године напали Скелане и убили 69 Срба, махом цивила.

"Тај дан су убијени Александар /5/ и Радисав /12/ Димитријевић снајперским хицем док су с мајком и њиховим братом покушавали да побјегну у Бајину Башту", подсјетио је Којић.

Он је додао да је истог дана убијена и породица Цветка Ристића, отац, брат, сестра и мајка.

"Тај дан је убијена и Гордана Секулић која је свога сина држала у наручју када је снајпер погодио у потиљак", рекао је Којић.

Он је поручио да је ово црвена линија преко које породице српских жртава неће прећи.

"Тражимо да полиција хитно интервенише, у супротном лично ћу отићи и скинути заставу под којом је у Подрињу убијено 3.267 Срба. Ко је дозволио ново понижење српских жртава", упитао је Којић.

Којић је оцијенио да је ово директан атак на Републику Српску и ново ругање српским жртвама, те навео да се "тај меморијални комплекс налази на старом православном гробљу, што сви врло добро знају".

"Нама се брани да поменемо наше генерале, пријете нам санкцијама и судовима, а друга страна исламизује Републику Српску. То нећемо дозволити", поручио је Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана