Носовић: Оптужница наставак терорисања српског народа преко предсједника Републике

Срна
Носовић: Оптужница наставак терорисања српског народа преко предсједника Републике

БАЊАЛУКА- Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра да је оптужница коју је Тужилаштво БиХ подигло против предсједника Републике Српске Милорада Додика оптужница против цијелог српског народа.

-То показује да у БиХ не постоји право и правда за српски народ и због тога је крајње вријеме да српски представници напусте правосудне институције на нивоу БиХ - рекао је Носовић Срни.

Носовић каже да је овакав поступак Тужилаштва БиХ “наставак терорисања српског народа преко предсједника Републике Српске”.

Према његовим ријечима, постало је правило да све што је у вези са српским народом мора бити уништено и кажњено.

-Која је логика да неименовани високи представник ради ово што ради против Републике Српске и политичких изабраних представника? - упитао је Носовић.

Он је указао да српски народ треба да се уједини и схвати да овдје нема права и да се морају примјењивати друге методе и начини одбране српског народа и српске територије.

Тужилаштво БиХ подигло је јуче оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавања одлука Кристијана Шмита.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана