Носовић: Неприхватљиво бројање гласова на српском стратишту

Срна
Носовић: Неприхватљиво бројање гласова на српском стратишту

БАЊАЛУКА- Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра потпуно неприхватљивим да се контролно поновно бројање гласачких листића за предсједника и потпредсједника Републике Српске врши на српском стратишту из протеклог рата у сарајевској дворани "Зетра".

"Пребројавати гласачке листиће за предсједника Републике Српске на једном стратишту је ван сваке памети и нецивилизацијски чин", оцијенио је Срни Носовић.

Носовић напомиње да је устаљена пракса у сарајевским политичким круговима омаловажавања и умањивања српских жртва рата.

"Они желе да понизе српски народ и да тако покушају сакрити истину од јавности да није било српских жртава ни логора, већ да се на том мјесту налазила некаква легитимна установа", изјавио је Носовић.

О заробљавању Срба писао је Сава Видановић који је комплекс "Зетра" сврстао на 364. мјесто логора за Србе на територији бивше СФРЈ.

На подручју ратног Сарајева било је укупно 126 логора, у којем је више од 600 српских цивила прошло кроз најстрашније тортуре, физичка и психичка злостављања, пребијања и мучења глађу, а 24 их није преживјело.

У Главном центру за бројање у дворани "Зетра" данас ће поново бити бројани гласови за предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана