Нобило: Додик је човјек договора

СРНА
Нобило: Додик је човјек договора

БЕОГРАД - Адвокат Анте Нобило изјавио је да предсједник Републике Српске Милорад Додик брани Дејтонски споразум, да је човјек договора и да "постаје проблем" за друге само када неко хоће да угрози Српску.

Нобило, који је члан тима одбране предсједника Српске, истакао је да је Додик уставобранитељ, а да Дејтонски споразум сви остали хоће да га сруше.

"Цијели Запад жели ревизију Дејтонског споразума. Они и не знају да је на крају Додик једини бранилац БиХ", рекао је Нобило синоћ за Телевизију "Хепи".

Он је истакао да је суђење предсједнику Српске због непоштовања одлука Кристијана Шмита апсурдно, да је позадина свега политичка и да иза Шмита стоје снаге које желе да централизују БиХ.

Нобило је рекао да они који желе да реорганизују БиХ сматрају да ће то учинити ако смакну кључну препреку, а то је Додик.

Адвокат Горан Бубић истакао је да је у позадини процеса против предсједника Српске намјера да се одстрани политички неистомишљеник због одузимања имовине Републици Српској.

Он је навео да се у оптужници наводи да је предсједник Српске одговоран јер је поступао по Уставу Републике Српске, што је парадокс.

"Овдје је ријеч о сукобу права и неправа и истине и лажи. Шмит је лажан високи представник који је донио лажну инкриминацију на коју су насјели у Суди и Тужилаштву БиХ", рекао је Бубић.

Адвокат Горан Петронијевић рекао је да је Додик симбол отпора и чувар Републике Српске, због чега га као таквог желе уклонити кроз судски процес.

Он је навео да у позадини свега стоји намјера ревизије Дејтонског споразума, нагласивши да питање имовине задире у једну од најозбиљнијих ревизија тог споразума.

Петронијевић је истакао да, након 30 година од рата у БиХ, дијелу међународне заједнице не одговара мир нити помирење у БиХ, већ се све вријеме врши тиха ревизија Дејтона.

"Они које називамо Запад данас чачкају по Косову и Метохији и по БиХ. Они су господари простора и желе да наметну своју вољу", рекао је Петронијевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана