Нобило: Борис Милошевић радио што му је тражено из Министараства

Танјуг
Нобило: Борис Милошевић радио што му је тражено из Министараства

ЗАГРЕБ - Хрватски адвокат Анте Нобило коментарисао је случај бившег потпредсједника владе Бориса Милошевића, који је са још тројицом бивших чланова владе оптужен да је злоупотребио положај и истакао да је његов брањеник радио само оно што је, како је казао, из Министарства од њега тражено.

За два дана загребачки Жупанијски суд одлучиваће о оптужници против четири бивша члана владе – Дарка Хорвата, Томислава Толушића, Јосипа Аладровића и Бориса Милошевића, а Нобило каже да још нико није добио позив за суђење.

Подсјетио је да је Ана Мандац, бивша помоћница некадашњег министра привреде Дарка Хорвата, која је прва признала и нагодила се са тужилаштвом још у новембру добила 11 мјесеци затвора и додао да је "она кључна за Бориса Милошевића".

На питање постоји ли против Милошевића доста материјалних доказа, адвокат каже да се не може рећи да материјалних доказа нема, али се на терет његовог клијента, каже, ставља да је подстакао Мандац на почињење кривичног дјела злоупотребе.

"Али, мислим да ћемо доказати да то није било тако. Мандац је потстакла Бориса Милошевића, он није имао идеју да ради супротно закону. На захтјев Мандац је слао попис фирми у власништву грађана српске националности. Цијели коалициони и споразум СДС С-а и ХДЗ-а обухватио је овакав конкурс. Они организирају конкурсе и онда оперативци извитопере. Направио је само што је из Министарства од њега тражено", јасан је Нобило за загребачку Н1 тв..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана