Њемачка ће једина имати уводну ријеч, тражиће усвајање резолуције о Сребреници у УН

Tанјуг
Њемачка ће једина имати уводну ријеч, тражиће усвајање резолуције о Сребреници у УН

ЊУЈОРК - Делегација Србије у Њујорку предвођена предсједником Александром Вучићем добила је информацију да ће Њемачка једина имати уводну ријеч на сједници Генералне скупштине УН у четвртак и тражити подршку за приједлог резолуције о Сребреници.

Према сазнањима Танјуга, стална представница Нјемачке у УН Антје Леендертсе била је најактивнија у антисрпској кампањи и у прикупљању гласова за резолуцију, између осталог, путовала у Кенију и латиноамеричке земље „борећи се за сваки глас против српског народа“. 

„И управо ће она и представити Резолуцију у Генералној скупштини УН, а послие тога се очекује одговор предсједника Србије Александра Вучића“, речено је Танјугу.

Предсједник Србије Вучић борави у Њујорку, гдје ће 23. маја присуствовати сједници Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати приједлог резолуције о Сребреници. 

У делегацији са предсједником Вучићем је и министар спољних послова Марко Ђурић. 

Предлагачи резолуције о Сребреници су Њемачка и Руанда, а међу коспонзорима су Албанија, БиХ, Бугарска, Француска, Хрватска, Италија, Словенија, Сјеверна Македонија, Шведска, Турска, Велика Британија и Сједињена Америчке Државе. 

Стална мисија Србије при УН је апеловала на коспонзоре резолуције да, у интересу свих, пре свега народа у БиХ, али и свих чланица УН, повуку текст резолуције, како државе чланице не би биле доведене у позицију да гласају о осјетљивом питању које захтјева консензус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана