Никшић за "Глас" о измјенама Изборног закона: Документ смо добили од СНСД-а

Маријана Миљић Бјеловук
Никшић за "Глас" о измјенама Изборног закона: Документ смо добили од СНСД-а

Лидер СДП-а Нермин Никшић потврдио је за "Глас Српске" аутентичност документа који су данас објавили бројни медији а тиче се измјена Изборног закона које су договорили предсједници странака које чине власт на нивоу БиХ.

- То је драфт документа на који би сви требало да дамо примједбе па ће тек онда све бити усаглашено. Дакле, тај документ добили смо од СНСД-а и ми би сада требало да дамо своје сугестије. Шта ће бити коначна верзија не знам и рано је о томе сада говорити - казао је Никшић.

И из СНСД-а су потврдили да су идеје када је ријеч о Изборном закону стављене на папир.

- Све је то у форми нацрта. Преговарамо и разговарамо. Има ту много разних идеја. Полако. Видјећемо шта ће бити - рекао је, између осталог, портпарол СНСД-а Радован Ковачевић у разговору за "Глас Српске".

Подсјећамо, након састанка лидера владајућих странака на нивоу БиХ у четвртак навече, након којег је кратко поручено да ће нови Изборни закон БиХ бити завршен током фебруара, у данас је у јавност испливала очигледно радна верзија документа који су шефови партија усагласили у којем је наведено да ће једна од промјена бити и увођење обавезног гласања те казне за оне који на дан избора не оду на биралишта, повећање цензуса, али и то да би мандат требао припадати странкама итд.

Ове партије не би биле у НСРС да је цензус био пет одсто

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана