Никшић послао поруку Комшићу: Бивши друже нећу пристати на лажи

Г.С.
Никшић послао поруку Комшићу: Бивши друже нећу пристати на лажи

САРАЈЕВО - Нермин Никшић, предсједник СДП на свом се Фејсбук профилу осврнуо на однос са чланом Предсједништва БиХ, Жељком Комшићем.

"У принципу заиста не преносим оно што причам с људима у четири ока, али када неко свјесно бестидно слаже, иако постоје и свједоци разговора, онда морам прокоментарисати. Након безбројних лажи које су пласиране преко приватног новинара и његовог портала, очито ни то није било доста па сада треба показати право лице. Тачно је, Комшић и ја срели смо се у петак, јер сам због жеље партнера да покушамо још једном разговарати, отишао на Влашић гдје очито у зимском периоду ординира члан Предсједништва. Том приликом добили смо потврду свега што сам знао и раније, али неки од наших партнера нису вјеровали. Наравно да ме није питао за споразум у Лакташима јер је споразум потписан у Парламенту Босне и Херцеговине. Истина је да није рекао како смо било кога испоручили ХДЗ и СНСД, већ је питао зашто ми нисмо нешто извукли за оно што смо наводно дали. Није ни споменуо НАТО, а и зашто би кад су нас они већ увели у НАТО, па ми то нисмо ни могли покварити. На моје питање шта смо то дали одговорио је изборни закон. Наравно да сам врло прецизно објаснио шта пише у споразуму. Чак сам га питао зар ми није он рекао да му је драже да сам ја дио власти него Бакир, јер сумња да би сада Бакир пристао на све, а за мене зна да нећу попустити? Пред свједоком је одговорио потврдно, а као илустрацију своје тврдње рекао како његову апелацију против одлуке Високог представника на Уставном суду блокира СДА којој та одлука највише одговара. И опет ћу задржати дигнитет и нећу говорити о приватним стварима које је тада спомињао, али исто тако више нећу ћутати –  поручио је Никшић.

Одговорићу на сваку лаж чистом истином казао је Никшић и додао:

– Нема тог грама популарности због којег бих се продао и износио неистине и лажи на било кога, па ни на бивше другове, што смо очито након ове задње лажи Жељко и ја дефинитивно постали. Лагати нећу, али ћу се од лажи бранити. Питам се заиста гдје је граница, колико вриједи част по вашој мјери, како вам не досади људи моји? Дискутовати аргументима сам спреман са сваким, наравно и прихватити кад нисам у праву. Али не пристајем да је за мене Босна и Херцеговине од Сарајева до Влашића. Којом то политиком желите постићи да Босна и Херцеговина буде на сваком њеном педљу? И да, заиста, можда сами себе лажемо да је могуће разговарати и мијењати ствари с Додиком и Човићем, или нас они лажу да је могуће, али смо одлучили да покушамо. Преузели смо тај ризик.

Нећемо сједити у сигурном окружењу своје канцеларије, свога дома или кафане и смишљати лажи против неистомишљеника у "свом дијелу" земље, а у патриотском заносу пљувати оне друге који опет у "свом дијелу" земље тако постају још већи и важнији. Ако не успијемо никад нам није касно опет се вратити на оно што имамо и што нам остављате блокиране институције, свађу, подјеле. Даћу све од себе да успијем. Бар ти знаш како сам се могао продати, па и за понуде које сам имао од неких теби блиских људи који купују и не крију то, делегате у Дому народа. Ипак у једном су у праву, бивши друже, бар кад причамо без медија, можеш бити миран никада нећу попустити испод својих принципа и ставова СДП БиХ. Ти си ми већ јавно пресудио као издајнику. Вјероватно за потребе правдања политике свађе и подјела. То вјеруј ми није моја срамота. Нека вријеме покаже – поручио је Никшић, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана